На Оболоні в Києві завершується будівництво нового пішохідного мосту через Дніпро, який з’єднає парк “Наталка” та Оболонський острів. Відкриття заплановано на 26 травня, до Дня Києва.

Міст стане не лише новим транспортним маршрутом, але й справжньою окрасою міста. Він буде підсвічуватися різними кольорами, а за присутності кількох людей на ньому включатиметься музика.

“Наразі роботи на мосту наближаються до завершення, — ділиться кореспондент OBOZ.UA, який побував на місці будівництва. – Найближчим часом буде прибрано залишки тимчасових конструкцій, і міст буде готовий до відкриття”.

Унікальністю цього проєкту є те, що для його будівництва використовувався метал з “Азовсталі”, доставлений з Маріуполя до Дніпра 27 лютого 2022 року, вже після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Переправа складається з п’яти хвиль. Прохідна частина вже майже повністю вкрита плиткою, ведуться роботи з облаштування майданчиків та підходів. Міст повністю спирається на постійні опори.

Довжина споруди становить 160 метрів, ширина – 4 метри.

“Новий міст стане не лише зручним транспортним маршрутом, але й улюбленим місцем відпочинку для киян та гостей міста, — зазначають у Київській міській адміністрації. – З нього відкриватиметься чудовий краєвид на Дніпро та місто”.

Також читайте: У Києві знесли незаконний храм УПЦ МП біля Десятинної церкви

Міст почали будувати ще до початку повномасштабного вторгнення, а кошти на його зведення надали українські меценати. Після початку війни допомогу в добудові (цільовими грантами) надали агломерація Парижа та держава Тайвань.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦