Психологи радять уникати деяких фраз, оскільки так ви можете зашкодити дитині.

Використання певних висловів батьками може негативно вплинути на самооцінку дітей, їхню довіру до людей та ставлення до майбутнього. Про це пише ресурс Huffpost.

Читайте також: Жінка дізналася про зраду завдяки цуценяті, що проковтнуло стринги коханки

Для щасливого та успішного життя дітей важливо правильно їх виховувати. Нерідко батьки застосовують залякування як спосіб дисциплінування, вважаючи це ефективним. Проте такі методи можуть мати серйозні негативні наслідки. Психологи наполягають на виключенні з лексикону однієї фрази, яка може зруйнувати дитяче майбутнє.

Діти

Дитячий психолог пояснив, що одна з найбільш шкідливих фраз, яку батьки використовують для дисциплінування дітей, це: “Я йду від тебе, прощавай! Тепер ти назавжди залишишся сам/сама”. Такі слова часто звучать, коли дитина не хоче залишати прогулянку чи не слухається дорослих.

Ця методика діє на малих дітей, які ще не можуть відрізнити правду від обману. Вони починають боятися, що батьки дійсно їх покинуть, і тому підкоряються. Однак це серйозно травмує дитячу психіку. У дорослому житті такі діти можуть постійно прагнути заслужити любов і визнання, щоб не бути покинутими, або взагалі втратити довіру до людей.

Коли батьки змушують дитину слухатися за допомогою страху, у неї з’являються сумніви у власній цінності. У підлітковому віці це може призвести до постійних конфліктів, оскільки дитина вважатиме, що батьки її не люблять і бажають їй зла.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦