Національний банк України станом на понеділок, 20 травня, встановив офіційний курс долара на рівні 39,42 грн за долар, що свідчить про зміцнення гривні на 30 копійок за минулий тиждень.

Фінансові аналітики зазначають, що наразі гривня вигідніша за долар для отримання прибутку.

Андрій Шевчишин, фінансовий аналітик, повідомив, що українці почали більше довіряти гривневим депозитам, хоча валюта залишається популярною.

Читайте також: В Україні цьогоріч підвищать зарплати

За даними Нацбанку, у квітні депозити населення у гривні досягли рекордного рівня — 723,16 млрд грн, що на 2% або 14,5 млрд грн більше, ніж раніше. Водночас українці активно купують долари: у квітні вони придбали валюти на суму 1,94 млрд доларів, тоді як продали на 1,28 млрд доларів, що призвело до чистої купівлі у 660 млн доларів або 26,4 млрд грн.

Олег Пендзин, член Економічного дискусійного клубу, зазначив, що багато українців поступово усвідомлюють можливість заробітку на короткострокових гривневих депозитах протягом наступних 3-4 місяців. Проте частина населення продовжує купувати валюту, яка наразі не приносить значного прибутку.

Курс долара в Україні

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко підтримує думку про те, що гривневі депозити зараз більш вигідні, ніж зберігання доларів чи євро. Він підкреслив, що курс купівлі валюти банками у травні нижчий за курс її продажу у березні-квітні, що робить інвестиції в гривневі депозити більш дохідними.

Проте, для тих, хто хоче зберегти свої заощадження на тривалий період (рік-два і більше), Охріменко радить купувати долари або євро, оскільки через кілька років курс цих валют ймовірно буде вищим, ніж зараз.

Експерти також наголошують, що наразі продавати вже куплену валюту без крайньої необхідності немає сенсу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦