Це перший закордонний візит російського диктатора після так званих виборів президента в РФ

Російський диктатор Володимир Путін 16 та 17 травня перебуватиме в КНР. Це перший після його переобрання закордонний візит. 

У четвер, 16 травня Путін проведе перемовини з лідером Китаю Сі Цзіньпінем у Пекіні, а 17 травня він відвідає Харбін – адміністративний центр провінції Хейлунцзян.

Передбачається, що політики обговорять співпрацю двох країн на майданчиках ООН та БРІКС. Також стало відомо, що міністр оборони Росії Андрій Білоусов та колишній глава відомства Сергій Шойгу будуть присутні на неформальній зустрічі Путіна з Сі Цзіньпіном. Ця частина переговорів між російською та китайською сторонами стане повністю закритою.

Також читайте: Кремль звинуватив Україну у відсутності бажання до діалогу

Очікується, що сторони підпишуть низку угод та документів та представлять спільну заяву.

Китайський лідер увечері 16 травня влаштує для путіна спілкування віч-на-віч за чаєм, прогулянку парком поряд з палацом, разом політики побувають на концерті. 

В інтерв’ю китайському агентству «Сіньхуа» Путін вже заявив, що відносини Москви та Пекіна досягли найвищого за всю історію рівня.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦