Сильні спалахи на Сонці відправляють на Землю більше енергії, яка нагріває океани та підживлює тропічні шторми

Могутня магнітна буря, що вразила Землю на минулому тижні, може мати наслідки у вигляді активізації ураганів.

За даними DailyMail, група вчених провела дослідження активності тропічних циклонів протягом останніх 5500 років і виявила 11 періодів, коли кількість штормів зросла на 40% і більше.

NASA/JPL-Caltech

Згідно з їхніми висновками, ці періоди збіглися з 11-річними циклами сонячної активності. Вони припускають, що потужні сонячні спалахи відправляють на Землю більше енергії, яка нагріває океани й сприяє утворенню тропічних штормів.

Також читайте: Потужні вибухи на Сонці: як це загрожує жителям Землі

Ведучий автор дослідження Ян Ван з Університету штату Флорида зазначив, що складно передбачити, чи призведе останній сонячний спалах до збільшення кількості тропічних штормів у цьому році.

Сонячну активність та загальне сонячне випромінювання вимірювали за допомогою аналізу вуглецю в річних кільцях. Зменшення сонячної активності призводить до збільшення вмісту вуглецю-14 в атмосфері Землі, що можна спостерігати в річних кільцях дерев.

“Наші результати показують, що комбінація високої сонячної радіації та інших факторів створює сприятливі умови для утворення тропічних циклонів”, — пояснили вчені.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦