Команда на фінал вирішила одягнути футболки з написом FREE AZOVSTAL DEFENDERS 

На конкурсі “Євробачення-2024” українська виконавиця alyona alyona, що виступала у дуеті з Jerry Heil, розповіла про неприємний випадок, що трапився з українською делегацією.

У своєму Instagram вона поділилася, що представники України вирішили нагадати світові про війну в Україні та терор, що поширює Росія. Тому було прийнято рішення взяти ризик і виступити у футболках з написом “FREE AZOVSTAL DEFENDERS”. Однак це порушило правила конкурсу.

“Носити футболки з написом FREE AZOVSTAL DEFENDERS було надзвичайно ризиковано та важко. Будь-які написи та логотипи були заборонені, і охорона перевіряла одяг. Якщо на ньому був будь-який напис, його просили зняти або прикривали чорним скотчем. Перед входом до залу наша команда одягла ці футболки під своїми іншими футболками та кофтами і пройшла з ними до грінрумів”, – розповіла alyona alyona.

Читайте також: Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024

У прямому ефірі українську делегацію показали лише кілька секунд, але вони вдало скористалися цим, показавши футболки з написом, який нагадує про українських військовополонених. Однак за порушення правил конкурсу українську делегацію оштрафували.

“Ми знали, що під час показу повторів виступів всіх артистів нас також покажуть. Тому коли камера наблизилася до нас, наша команда швидко показала наш заклик всьому світу. Ми взяли на себе великий ризик, але все вийшло. Ми заплатили лише фінансовий штраф”, – підкреслила співачка.

Тим часом Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про фінансовий штраф:

“Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на Пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦