Українська реперка alyona alyona, яка недавно здивувала світ виступом на “Євробаченні-2024” разом з Jerry Heil, має за плечима вражаючий шлях від виховательки до музичної зірки.

Альона Савраненко, як її звуть у реальному житті, спочатку працювала вихователькою у дитячому садку в Баришівці, Київщина, а за фахом – психологиня та вихователька для дошкільнят.

Читайте також: Співачка Lama розповіла про стосунки з молодшим на 18 років чоловіком

Однак вона не обмежилася роботою виховательки: під псевдонімом Al.kaida вона розпочала свій творчий шлях, записуючи треки та знімаючи кліпи. У 2018 році випустивши композицію “Рибки”, яка здобула велику популярність, вона прийняла псевдонім alyona alyona і вирішила присвятити себе музиці повністю, залишивши роботу педагога задля вищої мети.

Зараз alyona alyona активно випускає треки на важливі соціальні теми та руйнує стереотипи. Але тільки у 2019 році вийшов дебютний альбом alyona alyona “Пушка”, який викликав значний інтерес, навіть з боку іноземних видань. Наприклад, американський “Vogue” визнає її найнесподіванішою зіркою репу. З того часу вона активно виступає на міжнародних фестивалях і завойовує серця слухачів по всьому світу, отримуючи як українські, так і міжнародні нагороди.

У тому ж році alyona alyona стає співавтором треку “Вільна”, який виконують Юлія Саніна та Тіна Кароль для однойменного фільму.

У 2020 році, на піку популярності, вона стає співзасновницею музичного лейблу ENKO, де представлені вона, Kalush, Kalush orchestra, Skofka та Kozak Siromaha.

У 2021 році виходить другий альбом “GALAS” з 15 треками, 11 з яких записані з артистами з різних країн світу, а серед українських зірок — MONATIK, гурт Kalush, OTOY, KRUTЬ та інші. Також вона співпрацює з Аліною Паш, Джамалою та іншими топовими співаками України.

У 2023 році alyona alyona досягає свого піку успіху, і співпраця зі Spotify призводить до того, що її фото з’являється на білборді на Times Square у Нью-Йорку.

У 2022 році alyona alyona, співпрацюючи зі співачкою Jerry Heil та іншими європейськими артистами, випустила мініальбом “Dai Boh”, який включав хіти “KUPALA”, “Рідні мої”, “Зозуля” та інші, що стали популярними в музичних чартах. Після цього вони вирушили у спільний тур до США.

Підтримані фанами, alyona alyona та Jerry Heil вирішили випробувати свої сили на національному відборі на “Євробачення-2024”. Вони вдало пройшли відбір і представили Україну у шведському місті Мальме, де вразили європейських фанів потужним виконанням пісні “Teresa & Maria”.

У фіналі “Євробачення” alyona alyona та Jerry Heil здобули третє місце, виборовши для України визнання на міжнародній сцені. Це стало новим кроком в популяризації обох виконавиць за кордоном.

alyona alyona завжди вкладала потужні сенси у свою творчість, звертаючись до актуальних проблем суспільства. Її пісні про війну, екологію, боротьбу зі стереотипами та інші підіймали гострі питання. У 2020 році вона взяла участь у програмі “Танці з зірками”, використовуючи її як платформу для поширення ідеї прийняття себе незалежно від зовнішності.

Крім того, alyona alyona активно виступає за права та бодіпозитив, долучається до екологічних і гуманітарних акцій. У 2020 році вона розповіла про жорстоке побиття журналістки Насти Лугової у потязі, знявши кліп до треку “Сумно”, який привернув увагу до цієї ситуації.

Щодо особистого життя, alyona alyona рідко ділиться подробицями, проте вона розповіла про свій попередній роман з тік-токером Денисом (YOXDEN), а пізніше вона оголосила про нові стосунки з Вовою, який також має захоплення музикою. Наразі пара живе разом в Івано-Франківській області.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦