Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва у вівторок у знак солідарності з Україною.

Це перший візит такого рівня з боку американських чиновників після ухвалення Конгресом довгоочікуваного пакету військової допомоги у розмірі 61 мільярда доларів. Про це пише Reuters.

Читайте також: В уряді Тайваню закликали допомагати Україні у війні з РФ

Під час неанонсованої поїздки Блінкен планує обговорити використання додаткової допомоги США для України з метою зміцнення українських військових. Ця допомога надійде до країни в контексті потужних російських атак на її північно-східному кордоні.

Блінкен

Блінкен відправився до Києва рано вранці з метою висловити підтримку українському народові, який переживає надзвичайно складний період. Він сподівається, що це стане важливим сигналом підтримки. Від імені американців він пообіцяв продовжувати підтримувати Україну, щоб вона могла захищатися від окупантів і надалі, а також перейняти ініціативу на полі бою.

Через допомогу, затверджену президентом Джо Байденом, до українських військ вже потрапили артилерія, ракети великої дальності, а також ракети-перехоплювачі протиповітряної оборони.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦