Від позиції Заходу залежить безпека у Європі та Азії.

У айвані впевнені, що від рішучості Заходу щодо допомоги Україні у війні проти Росії залежить безпека не лише Європи, але й Азії. Про це заявив міністр закордонних справ Тайваню Джауші Джозеф Ву. Він закликав міжнародну спільноту не припиняти підтримку України. 

У своїй колонці, опублікованій в американському журналі Foreign Affairs, Джозеф Ву зазначив, що тверда підтримка України є не лише актом солідарності, але й самообороною демократичних країн. Він попередив про небезпеку “спірного миру”, в якому авторитарні режими, такі як Росія і Китай, отримують можливість диктувати правила світового порядку.

“Ми не можемо допустити, щоб у цьому столітті зародився світовий порядок, в якому авторитарні режими зможуть викорінити справедливість і свободу”, – заявив глава тайванського МЗС.

Також читайте: Аналітики пояснили, для чого Путін звільнив Шойгу

Ву закликав Захід не піддаватися на наративи, що допомога Україні відвертає увагу від протистояння китайській агресії. Він нагадав, що Китай вже надає Росії військову та економічну підтримку, окрім летальної зброї.

“Найближчими роками доля Тайваню, як і доля України, стане найважливішим випробуванням, яке демократичні країни світу не повинні провалити”, – підкреслив дипломат.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦