У Росії сталася ще одна авіаційна пригода, коли два пасажирські літаки не змогли долетіти до пункту призначення через технічні проблеми.

Боїнг-777 авіакомпанії “Аерофлот”, який летів з Москви до Гуанчжоу в Китаї, здійснив вимушену посадку в Іркутську через несправності в одному з двигунів. За інформацією Східно-Сибірської транспортної прокуратури, цей інцидент стався в неділю, 12 травня.

Читайте також: Салют до 9 травня у Москві запустили просто у людей – відео

У “Аерофлоті” підкреслили, що посадка відбулася в штатному режимі, але літак не продовжив свій рейс. Для того, щоб завершити подорож, було направлено інший літак.

Це вже друга аварія за останній тиждень. 6 травня літак Airbus A321 авіакомпанії “Північний вітер”, який летів з Москви до Оренбурга, повернувся в аеропорт вильоту через розгерметизацію кабіни пілотів.

Два пасажирські літаки у Росії
FILE PHOTO: A police vehicle drives behind an Airbus A321-211 aircraft of Russian airline Aeroflot with registration VP-BOE on a long term parking at Cointrin airport in Geneva, Switzerland, March 9, 2022. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

За даними аналізу німецької компанії Jacdec, кількість авіапригод у Росії різко зросла, особливо після введення санкцій США та ЄС через конфлікт в Україні. У 2023 році зафіксовано більше 74 різних поломок літаків у повітрі, що на 38 більше, ніж у 2022 році.

Ці аварії охоплюють випадки виходу з ладу двигунів, пошкодження шасі при посадці та інші технічні несправності, які призвели до відхилень від курсу. У 2024 році лише за січень зареєстровано десять авіаінцидентів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦