Заміна Сергія Шойгу на посаді міністра оборони Росії Андрієм Бєлоусовим викликала хвилю обговорення серед аналітиків, які вбачають у цьому рішенні високий рівень корупції та підготовку Кремлем до тривалої війни проти України.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), Андрій Бєлоусов, який раніше очолював Міністерство економіки РФ, має великий досвід управління великими інноваційними проєктами, що підготувало його до керівництва оборонним відомством в складних умовах.

Раніше: В ISW проаналізували атаку дронів СБУ на НПЗ у Башкортостані

Це рішення також пов’язують зі звинуваченнями в корупції та бюрократичній інертності, які часто висувалися в адресу оборонного відомства під керівництвом Шойгу.

Аналіз заяв президента Путіна та дій Бєлоусова свідчить про те, що це рішення призначене мобілізувати російський оборонний промисловий комплекс та інтегрувати його з внутрішньою економічною політикою країни, що вказує на готовність до тривалої війни.

У зв’язку з цими змінами, Сергій Шойгу був призначений очільником Ради безпеки Росії, що свідчить про збереження його впливу на вищих рівнях влади.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦