Путін намагався зобразити себе, як особу, що краще розуміє ситуацію на полі бою, ніж його командири 

Президент Росії Володимир Путін провів зустріч з командувачами декількох військових формувань, щоб продемонструвати себе як інформованого та ефективного головнокомандувача, який бере участь у розв’язанні проблем, що виникають у російських військових.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін зустрівся 7 травня з командуванням декількох військових бригад. Командири висловили кілька прохань до президента, враховуючи їхній власний бойовий досвід.

За оцінками аналітиків, зустріч, організована Кремлем та Міноборони, отримала широкий розголос 9 травня, використовуючи емоції, пов’язані з Днем Перемоги.

Раніше: В ISW проаналізували атаку дронів СБУ на НПЗ у Башкортостані

Під час зустрічі, відповідаючи на питання командира бригади спецназу про збільшення виробництва безпілотників, Путін заявив, що сучасні засоби збройної боротьби змінюються швидко, і Росія повинна залишатися на кроці перед своїми ворогами. Однак він також визнав, що це складне завдання через модернізовану західну техніку, з якою РФ веде боротьбу в Україні.

Путін також висловився про значення збільшення та вдосконалення виробництва дронів для військових зусиль країни. Водночас він може втручатися до таких деталей для репутаційного ефекту.

“Путін намагався показати себе таким, що краще розуміє ситуацію на полі бою, ніж його командири. Він висловлював своє задоволення захопленням прифронтового населеного пункту та посиланням на зусилля Кремля повернути його російському населенню”, – стверджують в ISW.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦