На “Євробаченні-2024” спалахнув гучний скандал під час першого півфіналу через дії шведського співака Еріка Сааде.

Цього року Сааде – не учасник пісенного конкурсу, але він виступив на відкритті зі співачками Елені Фурейра та Chanel. У глядачів виникли питання тільки до нього.

Читайте також: Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024

Виконавець порушив правила “Євробачення”, використавши політичний жест, який використовують для підтримки Палестини. Він вийшов в арафатці, яку намотав на руку, що є символом Палестини.

Як відомо, під час виступів заборонено використовувати будь-яку символіку, зокрема прапори чи інші знаки. Також на тлі конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом це можна трактувати як політичний жест.

Цікавою є й позиція співака, який хотів, щоб Ізраїлю не дозволили брати участь в пісенному конкурсі. Сааде також обурився, що на “Євробаченні” заборонено використовувати прапор Палестини.

Організатори конкурсу відреагували на інцидент, зауваживши, що Еріка ознайомили з правила. Проте їм прикро, що Сааде знехтував правилами та неполітичним характером події.

Сааде теж прокоментував скандал, який виник навколо нього. За його словами, цю арафатку отримав від батька-палестинця, коли був хлопчиком. Тому одягнув її на руку, щоб показати походження, бо Ерік ніколи не забуде, звідки він родом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦