Офіційно Київ поки що не звертався з відповідним проханням 

Литва готова відправити свої війська до України з навчальною місією, хоча Київ поки що не надіслав відповідне запитання. Про це повідомила прем’єр-міністрка Литви Інгріда Шимоніте у співбесіді з виданням Financial Times. 

Інгріда Шимоніте

Шимоніте зазначила, що вона має дозвіл від парламенту на цю дію, але наголосила, що це може бути сприйнято Москвою як провокація.

Вона також висловила сумніви у можливості використання Росією ядерної зброї, зауваживши, що радіоактивні опади також поширюватимуться на її територію. 

Також читайте: Тарас Чмут сказав, коли закінчиться війна в Україні

Щодо питання повернення українських чоловіків призовного віку, Шимоніте підкреслила, що Литва не здійснюватиме депортації та не шукатиме їх у країні, оскільки це протиправно, але якщо Київ підтвердить, що деякі особи ухиляються від військової служби, їм може бути відмовлено у наданні посвідки на постійне проживання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦