Президент Франції сказав, що прагне підтримувати тісний діалог із Китаєм

Французький лідер Еммануель Макрон заявив, що Китай зобов’язався утриматися від продажу будь-якої зброї Росії та суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення, які можуть використовуватися з військовою метою.

Президент Франції наголосив, що ця позиція виявляє повагу до старих зв’язків між Китаєм і Росією. Він також висловив намір підтримувати тісний діалог з Китаєм, сподіваючись на спільний порядок денний, особливо у контексті візиту Володимира Путіна до Китаю.

Також читайте: Макрон сказав, коли Франція відправить свої війська в Україну

Після зустрічі Макрона та Сі Цзіньпіна в Парижі 6 травня, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підкреслила, що Європа і Китай мають спільний інтерес у забезпеченні миру та безпеки. Європейський Союз сподівається, що Китай використає свій вплив на Росію для завершення агресивної війни проти України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦