Одразу на пʼяти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення

У п’яти областях України – Сумській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській та Харківській – завершується будівництво оборонних фортифікацій. Про це повідомили в Міністерстві оборони України, опублікувавши відповідне відео.

“На Сумщині, Запоріжжі, Донеччині, Херсонщині та Харківщині – одразу на п’яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення”, – йдеться у короткій заяві оборонного відомства.

На оприлюдненому відео видно, як екскаватори, інша техніка та фахівці зводять та облаштовують оборонні споруди. Зокрема, риються траншеї, закопуються в землю бетонні та металеві бліндажі, ведуться зварювальні роботи, встановлюються протитанкові “зуби дракона”.

Ці фортифікаційні споруди зводяться для того, щоб стримати можливий наступ російських військ та захистити українські території.

Оскільки Україна навряд чи зможе розпочати масштабний контрнаступ цього року, але їй буде необхідно оборонятися від російських атак та не допустити прориву ворога. Саме тому будівництво оборонних ліній ведеться такими швидкими темпами.

Також вас зацікавить: У ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії

Нагадаємо, в Одеській області продовжуються активні роботи з укріплення обороноздатності. Військові інженери встановлюють бетонні піраміди, що є важливим елементом системи перешкод. Їх щодня виготовляють по 6 тисяч штук.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦