Нині опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов’язаних 

Згідно з інформацією, що надійшла від представника Генерального штабу Збройних сил України, полковника Юрія Глущенка, в Україні планується впровадження нового стандартизованого військово-облікового документа.

Цей крок спрямований на створення єдиного формату документа для військовозобов’язаних, резервістів та призовників. За словами Глущенка, наразі у процесі обговорення знаходиться нормативно-правова база, яка передбачатиме видання такого документа.

Закон про мобілізацію

Варто зауважити, що вже наявні військово-облікові документи, видані до введення в дію Закону №3633 від 11 квітня 2024 року, залишатимуться чинними. Проте вони можуть бути доповнені відповідними відмітками.

Полковник зазначив, що після затвердження Кабінетом Міністрів новий документ набуде чинності. Це стосується не лише військовозобов’язаних, а й громадян, які стануть призовниками.

Також вас зацікавить: Українці продають черги в ТЦК

Глущенко підкреслив, що в разі прийняття рішення про видання військово-облікового документа безпосередньо для осіб, які ще не мають такого документа, їм буде видається документ у встановленому форматі. Однак ті, хто вже має військово-облікові документи, залишатимуться дійсними.

Цей крок спрямований на уніфікацію та стандартизацію військово-облікової документації, що стосується військовозобов’язаних, резервістів та призовників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦