Реакції НАТО на застосування заходів за п’ятою статтею складає 10 днів 

Військова агресія Росії становить загрозу для сусідів України, зокрема країн Балтії. За словами заступника начальника Головного управління розвідки Вадима Скібіцького в інтерв’ю The Economist, якщо ці сусіди не посилять свої оборонні зусилля для допомоги Україні, вони також можуть опинитися під прицілом Кремля.

За оцінками Скібіцького, Росія може захопити країни Балтії за сім днів. Це через те, що реакція НАТО на акти агресії згідно з п’ятою статтею колективної оборони Альянсу займає приблизно 10 днів.

Читайте також: Путін хоче покарати Шойгу: в ISW назвали ознаки

Він також підкреслив, що завдяки хоробрості та жертовності України Європа отримала значний проміжок часу, уникнувши безпосередньої загрози з боку повітряно-десантних сил і корпусу морської піхоти Росії. Однак питання зараз полягає в тому, чи буде Європа вдячною за цю послугу та готовою відповісти на загрозу.

Українська розвідка продовжує свою боротьбу, адже їй просто немає іншого вибору. Однак від результатів війни залежить не лише доля України, але й всієї Європи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦