Синоптики Укргідрометцентру заявляють, що травень буде середньостатистичним, з тенденцією до теплішого клімату, ніж минулий рік.

Середня температура повітря очікується в межах 15-18 градусів, а в місцях з гірським кліматом – 11-14 градусів, що на 5-8 градусів тепліше, ніж у квітні. Проте, народні прикмети підкреслюють, що тепло може затриматися, якщо Великдень випадає пізніше.

Також читайте: Метеорологиня дала прогноз на літо 2024 року

У цьому році свято Воскресіння Христового припадає на 5 травня, що гарантує відсутність спеки раніше цієї дати. Проте, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, заморозки в першій декаді травня малоймовірні, а середньомісячна кількість опадів буде у межах норми. Аналізуючи багаторічні дані, синоптики застерігають від раптових знижень температури, які можуть негативно вплинути на врожай фруктів і овочів.

Заступник директора Укргідрометцентру, Анатолій Прокопенко, поділився прогнозом щодо травневої погоди, наголошуючи, що синоптики не передбачають екстремальних температур у цьому місяці.

Прокопенко висловив сподівання, що метеорологічне літо настане вчасно, і наголосив, що в першій декаді травня ймовірність заморозків є невеликою. Місячна кількість опадів у травні очікується у межах норми, а на деяких територіях може бути трохи більше, ніж у квітні. Це дає підстави вважати, що останній місяць весни буде теплим, але і дощовим.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦