Водіям обов’язково треба вмикати ближні ходові вогні

Згідно з оновленими Правилами дорожнього руху, з 1 травня 2024 року використання ближнього світла фар або денних ходових вогнів за межами населених пунктів стає обов’язковим цілий рік, а не лише в осінньо-зимовий період, як було раніше.

Автомобілі
Автомобілі

Це нововведення спрямоване на підвищення безпеки дорожнього руху шляхом покращення видимості транспортних засобів у будь-яку пору року.

Також читайте: Як ви тримаєте свій смартфон: тест на характер

Що це означає для водіїв:

Починаючи з 1 травня ви повинні вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні завжди, коли їдете за межами населених пунктів, незалежно від пори року.

Використання дальнього світла фар в умовах погіршеної видимості дозволяється, як і раніше.

Штраф за порушення цієї норми ПДР залишається незмінним – від 425 до 510 гривень.

Важливість використання фар:

Згідно з даними Європейського дослідницького інституту з безпеки дорожнього руху, використання денних ходових вогнів може зменшити кількість ДТП у світлу частину доби на 10-15%.

Вмикаючи фари, ви робите свій транспортний засіб більш помітним для інших учасників дорожнього руху, що, своєю чергою, знижує ризик аварій та рятує життя.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦