Офіційні українські боти для передавання даних Силам оборони України були заблоковані в Telegram, що призвело до недоступності деяких послуг.

За повідомленнями медійників, причиною цього кроку стали заклики до блокування месенджера в Україні. Низка ботів, зокрема “єВорог” від Мінцифри, офіційні боти ГУР та СБУ, а також інші, перестали працювати.

Читайте також: СБУ затримала подружжя агентів РФ: фото

Поки що уряд не надав коментарів щодо цієї ситуації. Однак у ГУР підтвердили блокування своїх ботів у Telegram. Розвідка заявила, що особисті дані користувачів Telegram залишаються у безпеці, попри блокування офіційних ботів, які використовувалися для протидії військовій агресії Росії проти України.

Проте, у ГУР попередили про можливість появи ботів зі схожими назвами, які можуть бути створені ворогом. Користувачі закликають утриматися від передачі особистих даних таким ботам.

Розвідка також повідомила, що вони вже працюють над відновленням роботи бота на інших платформах.

Представники розвідки висловили здивування таким кроком соціальної мережі, наголошуючи, що це суперечить заявам та правилам, які раніше публічно декларувало керівництво Telegram.

єВорог

Раніше депутат Ярослав Юрчишин заявив, що у разі, якщо Telegram буде визнано непрозорою мережею, державним службовцям та місцевим посадовцям може бути заборонено мати акаунти у цьому месенджері. Однак він також висловив погляд, що важливіше встановити регуляцію для Telegram, а не блокувати його.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦