Синоптикиня “Укргідрометцентру” Наталя Птуха розповіла про погоду у травні.

Початок останнього весняного місяця буде спокійним та доволі теплим, сонячним. Про це Птуха сказала в коментарі Фактам ICTV.

Читайте також: Метеорологиня дала прогноз погоди на літо 2024 року

Прогноз погоди на травень обіцяє українцям нормальні температури, проте з деякими атмосферними змінами. В “Укргідрометцентрі” прогнозують спокійний початок місяця, хоча не виключають надходження атмосферних фронтів з північного заходу у перші дні травня, зокрема 4, 5 та 6 числа, що може призвести до появи хмар та дощів.

Погода в Україні

Птуха зауважила, що детальний прогноз на весь місяць поки рано робити, але найбільш вірогідні прогнози надаються на період до 5 днів. Травень розпочнеться теплою та сухою погодою.

Після 6 травня є ймовірність настання антициклону, який приноситиме стабільну, теплу погоду принаймні до 10 числа, з температурою вдень до +20°C без нічних заморозків.

Птуха також зазначила, що очікується, що середня температура у травні буде в межах +15-18 °C, що на 1,5°C вище від звичайної, як це спостерігалося у минулі місяці.

Попередні прогнози синоптиків також вказують на те, що температура повітря у травні буде в межах норми, з перевищенням на 1-2 градуси, що є середньою температурою за місяць на заході, півдні та південно-східній частині України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦