Міністр оборони Польщі заявив, що Варшава може надати Україні допомогу в питанні повернення додому військовозобов’язаних чоловіків

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова “допомогти” Україні в поверненні додому чоловіків призовного віку. Про це він повідомив представникам ЗМІ.

“Можлива будь-яка допомога”, – сказав міністр, відповідаючи на запитання про те, як би відреагувала Варшава, якби Київ попросив допомоги в поверненні додому чоловіків, у яких закінчився термін дії паспортів.

Однак Косіняк-Камиш не уточнив, про яку саме допомогу йдеться і яким чином можливе повернення українців з Польщі в Україну.

Читайте також: США можуть вперше надіслати Україні ракети ATACMS великої дальності

Він також зазначив, що багато поляків “обурюються”, коли бачать українських чоловіків призовного віку “в готелях і кафе” в той час, як Польща “докладає великих зусиль” для допомоги Україні.

“Громадяни України мають обов’язки перед державою”, – підкреслив міністр оборони Польщі. – “Ми давно припускали, що також можемо допомогти українській стороні в тому, щоб військовозобов’язані поїхали в Україну”.

Важливо зазначити, що українська влада з 13 квітня 2024 року запровадила обмеження на виїзд з країни для чоловіків призовного віку. Їм заборонено отримувати внутрішні та закордонні паспорти за межами України. Це правило не стосується тих, хто вже перебуває за кордоном і має необхідні документи для повернення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦