Тимур Іванов затриманий за підозрою в отриманні хабаря 

На росії заступника міністра оборони Тимура Іванова затримали у справі про хабар. Чиновнику інкримінують ч. 6 ст. 290 КК, повідомляє Слідчий комітет рф. 

Росйські ЗМІ пишуть, що слідство має намір клопотати про арешт заступника міністра.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіну вже доповіли про затримання Іванова. Він додав, що Шойгу заздалегідь повідомили про “справу Іванова”.

Тимур Іванов обіймав свою посаду з 2016 року. Раніше він очолював АТ “Оборонбуд”, підпорядкований Міноборони росії.

У грудні 2022 року ФБК опублікував розслідування про майно Тимура Іванова та його ексдружини Світлани. Соратники Навального знайшли у них нерухомість, антикваріат, ювелірні прикраси та автомобілі на мільйони євро, зокрема в країнах НАТО.

Одним зі спонсорів Іванових виступив підрядник компанії, яка займається будівництвом в окупованому Маріуполі.

Також читайте: Українського міністра викрито на заволодінні землею держави на 291 млн грн

Як з’ясували «Важливі історії», заступника міністра оборони Іванова підозрюють у держзраді. Хабар — лише публічна частина звинувачення

Два не пов’язані один з одним джерела «Важливих історій», близькі до ФСБ, розповіли, що справжня причина арешту заступника міністра оборони Тимура Іванова — держзрада.

«Хабар — це для публіки. Поки говорити публічно про держзраду не хочуть — великий скандал: все-таки заступник міністра оборони», — пише видання.

«За корупцію його ніхто б затримувати не став. Про це у Кремлі давно всі знали. Путін дав команду після того, як вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду», — каже інше джерело.

Правоохоронні органи Росії мають компрометувальними матеріалами на Іванова вже багато років. Про це ще 2017 року головному редактору «Важливих історій» Роману Аніну розповідав слідчий Слідчого комітету (СК). За його словами, зібрані СК матеріали стосувалися діяльності Іванова як керівник «Оборонбуду». Проте реалізувати ці матеріали тоді дозволило керівництво Росії: за Іванова заступився Шойгу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦