Громадяни призовного віку зможуть лише оформлювати документи для повернення до України 

Консульства України 23 квітня припинять надавати послуги чоловікам призовного віку, окрім тих, що стосуються оформлення документів для повернення до країни. 

Цю інформацію надало ZN.UA з посиланням на лист від першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги. 

Це рішення прийнято відповідно до пунктів 6 і 16 статті 8 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” через активні воєнні дії Російської Федерації проти України. Згідно з листом, з 23 квітня 2024 року тимчасово припинено виконання консульських процедур для чоловіків віком від 18 до 60 років, що стосуються розв’язання питань військового обліку, а також надання громадянам можливості змінювати місце проживання без відповідного дозволу відповідних військових чи служб безпеки.

Також читайте: В Україні студенти проходитимуть обов’язковий базовий військовий вишкіл

При цьому Міністерство закордонних справ буде діяти згідно з цим розпорядженням до тих пір, поки не надійдуть додаткові вказівки щодо застосування закону про посилення мобілізації, який був оприлюднений 17 квітня і набуде чинності у травні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦