Новий пакет допомоги буде містити у собі необхідні боєприпаси, засоби ППО, безпілотники та інше необхідне військове устаткування

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак під час свого візиту до Польщі планує оголосити про новий пакет військової допомоги для України.

Велика Британія заявила про надання Україні нового пакету допомоги у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Ця інформація міститься в офіційному повідомленні уряду Британії, де зазначається, що Україна знаходиться під екзистенційною загрозою через вторгнення Росії, яке становить ризик для безпеки й стабільності всієї Європи.

Новий пакет допомоги включатиме необхідне військове обладнання, зокрема боєприпаси, системи протиповітряної оборони, безпілотники та інші засоби.

Також читайте: Нідерланди запропонували викупити Patriot для України

Серед складових цього пакету будуть:

  • 60 човнів, включаючи рейдові та водолазні катери, а також морські гармати,
  • понад 1600 ударних та протиповітряних ракет, включаючи ракети великої дальності Storm Shadow,
  • понад 400 одиниць техніки, у тому числі 160 захищених транспортних засобів Husky, 
  • 162 бронемашини та 78 всюдиходів,
  • майже 4 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї.

Міністр оборони Великої Британії, Грант Шаппс, підкреслив, що цей рекордний пакет допомоги надасть Україні більше необхідних ресурсів для вигнання Путіна та відновлення миру і стабільності в Європі. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦