В університетах буде впроваджено базовий військовий вишкіл, який буде обов’язковим для студентів з 2025 року

З 2025 року в Україні набуває чинності нова норма, яка передбачає обов’язковий військовий вишкіл для студентів чоловічої статі. Це закріплено в законі №10449 про мобілізацію, який нещодавно був прийнятий Верховною Радою.

Базова загальновійськова підготовка буде включена до навчальних планів вищих навчальних закладів усіх форм власності як окрема навчальна дисципліна. Її мета – дати студентам необхідні знання, навички та вміння для виконання конституційного обов’язку щодо захисту Вітчизни.

Також читайте: Чи зупинять ЗСУ наступ окупантів, якщо швидко надійде допомога від США

Навчання буде проводитися з використанням матеріально-технічної бази навчальних закладів, а також залученням інструкторів з-поміж військовослужбовців та ветеранів війни. До проведення базової загальновійськової підготовки також можуть залучатися громадські організації та об’єднання, зокрема ветеранські.

Жінки-студентки зможуть проходити цю підготовку добровільно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦