Судно надавало російському флоту “цінні можливості” для запуску “Калібрів”

Згідно з відомостями Інституту вивчення війни (ISW), удар по російському військовому кораблю “Комуна” в окупованому Севастополі може серйозно обмежити операції Чорноморського флоту РФ на підводних човнах та спричинити неможливість запусків ракет “Калібр”.

Аналітики вважають, що це корабель надає російському флоту “цінні можливості” і має важливе значення для виконання різноманітних морських завдань. За словами речника ВМС України, капітана третього рангу Дмитра Плетенчука, “Комуна” перебуває у робочому стані понад 111 років і має велике значення для проведення рятувально-пошукових операцій, зокрема у районі затонулих кораблів.

Також читайте: Буданов відкрив деталі збиття Ту-22М3, який атакував Україну

Наразі ступінь пошкоджень корабля верифікується, проте вже зараз очевидно, що він не може більше виконувати свої завдання. Аналізи показують, що відсутність “Комуни” може значно ускладнити дії російського флоту, зокрема у проведенні операцій на підводних човнах та запуску ракет “Калібр”.

Раніше корабель відомий був своєю активною участю у різноманітних морських операціях, що підтверджує його важливість для російського флоту. Наразі українські військові продовжують з’ясовувати обставини ураження корабля “Комуна” та оцінювати масштаби завданих пошкоджень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦