За два тижні національна валюта втратила до долара рекордні 95 копійок 

Гривня продовжує дешевшати, лише за два тижні національна валюта втратила до долара 95 копійок. Минулого тижня курс долара нарешті подолав рубіж у 40 гривень.

Це стосується готівкового ринку, але й на безготівковому курс наблизився до сорока – на вечір п’ятниці, 19 квітня, на міжбанку було 39,93 грн/долар. Нацбанк при цьому не робив рішучих дій, аби курс зупинився.

Експерти прогнозують подальше подорожчання долара, але наскільки значною буде девальвація цього тижня – їхні думки різняться. Дехто очікує, що курс залишиться на рівні 40,15 грн/долар, інші вважають, що долар буде дорожчати через отримання Україною другого траншу допомоги від ЄС та постійні імпортні потреби енергетики.

Читайте також: НБУ підрахував втрати імпортерів через блокаду кордону

Що ж до євро, то його курс також очікується на зростання, але не таким стрімким, як у долара. Деякі експерти радять купувати євро зараз, адже у середньостроковій перспективі вони прогнозують його посилення щодо долара.

Щодо продажу готівкової валюти з метою отримання прибутку, експерти радять це робити лише у випадку, якщо долари були куплені не пізніше, ніж 2,5 року тому за курсом близько 30 грн/долар. І то продавати їх за умови, що гривні не лежатимуть мертвим вантажем, а будуть витрачені, покладені на депозит, або на них буде придбано державні цінні папери.

Важливо зазначити, що ситуація на валютному ринку може змінюватися дуже швидко, тому давати чіткі прогнози складно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦