Головний розвідник країни відзначив оснащення піхотинців та нестачу техніки

За словами керівника Головного управління розвідки України, Кирила Буданова, моральний дух окупантів підвищився після взяття Авдіївки, але це мало тимчасовий характер.

У процесі повномасштабного вторгнення Російська армія зазнала значних змін, хоча зазнала серйозних втрат.

Зауваження Буданова були висловлені під час його інтерв’ю для “BBC-Україна”.

“Потрібно пам’ятати, що війна завжди призводить до шаленого розвитку. У кожній країні світу війна завжди викликала технологічний, промисловий розвиток і т. д. Попри шалені втрати та руйнування, це завжди призводить до розвитку. Це відбувається з ними, це відбувається з нами, і це також потрібно розуміти”, – розповів Буданов.

Він також відзначив, що обладнання піхотинців, безперечно, покращилося.

Також читайте: Буданов відкрив деталі збиття Ту-22М3, який атакував Україну

“Чи поліпшилася якість техніки? Ні, вона погіршилася, оскільки нової техніки дуже мало, вона не вистачає. Це все ремонтована, відновлена техніка зі складів довгострокового зберігання озброєнь. Говорити про якість немає сенсу, і вона не потрібна там, де не потрібна якість”, – зазначив український розвідник.

Водночас в Російській Федерації практично не залишилося контрактників з належним “бойовим” досвідом. Росія веде війну з мобілізованими, що впливає на їх моральний дух.

“Вони воюють за гроші, тому що їх призвали, примусили призватися і т. д. Тобто “ідіть вперед”. Це також відображає російську ментальність. “Ідіть вперед”, як кажуть, і російський мужик йде”, – додав Буданов.

Окрім цього, Буданов заявив, що на Україну чекає досить складна ситуація на фронті найближчим часом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦