Турецька компанія Baykar випробувала нову крилату ракету зі штучним інтелектом 

Розпочався процес випробувань крилатої ракети KEMANKEŞ 2 Mini Smart, що була розроблена компанією Baykar. Випробування проводяться на території льотного навчально-випробувальному центрі Baykar у районі Кешан Едірне. 

Ця розумна крилата мініракета може перебувати в повітрі близько години та швидко пересуватися завдяки реактивному двигуну і бути ефективною проти найнебезпечніших цілей у тилу противника.

KEMANKEŞ 2 має дальність дії 200 і більше кілометрів, вона розпізнає мету завдяки своїй оптичній системі наведення, яка підтримується штучним інтелектом і матиме можливість знищити її з повною точністю навіть у складних погодних умовах.

Також читайте: Війна дронів змінила ситуацію на фронті в Україні – ISW

Ця ракета може виконувати автономний політ за допомогою системи автопілота, що підтримується штучним інтелектом, та нейтралізуючи стратегічні цілі з високою точністю. KEMANKEŞ 2 можна використовувати в денних та нічних умовах, ракета зможе працювати, не піддаючись впливу електронних перешкод, завдяки технології захисту від перешкод.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦