Рішення канадського адвоката спричинило бум народжуваності серед бідняків

Канадський адвокат Чарльз Венс Міллар, відомий своїми ексцентричними витівками, вирішив кинути неординарний виклик. У своєму заповіті, складеному перед смертю 1926 року, він оголосив, що більшу частину свого багатства, яке на той час сягало понад 10 мільйонів доларів, заповідає тій родині з Торонто, яка протягом 10 років після його смерті народить найбільше дітей.

Цей зухвалий план, який ЗМІ охрестили “лелечими перегонами”, одразу ж викликав шалений ажіотаж. Сім’ї Торонто почали розробляти стратегії, щоб збільшити свою народжуваність, адже на кону стояли величезні статки.

Також читайте: Василь Вірастюк став батьком вчетверте

Однак небагато хто з учасників “перегонів” усвідомлював, які наслідки матиме цей ексцентричний задум. Деякі сім’ї опинилися в злиднях, намагаючись утриматись на плаву під час Великої депресії, що насувалася. Інші пережили трагедії, втративши дітей через хвороби або нещасні випадки.

Юридичні суперечки та трагічні події не завадили “лелечим перегонам” розгорнутися в повну силу. Протягом десяти років після смерті Міллара понад два десятки сімей Торонто народили по вісім і більше дітей.

Коли настав час розподіляти спадок, виникли нові проблеми. Через неоднозначність заповіту та судові розгляди лише шість сімей змогли отримати значні суми, інші ж отримали значно менше, ніж очікували.

Історія “лелечих перегонів” стала сумним відображенням складної епохи. З одного боку, вона демонструє жагу людей до багатства та їх готовність йти на крайнощі заради нього. З іншого боку, вона висвітлює темні сторони бідності, експлуатації та людських трагедій.

Незважаючи на неоднозначність задуму Міллара, його ексцентричний план спадкування назавжди врізався в пам’ять і став одним із найвідоміших канадських курйозів. Ця історія слугує нагадуванням про те, що багатство та успіх не завжди ведуть до щастя, а жага наживи може мати руйнівні наслідки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦