Сікорський заявив, що українські міста можуть лишитися без електрики

Польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський закликав США негайно надати Україні допомогу, попереджуючи про можливу масову хвилю біженців через атаки РФ на українські ТЕС.

“Українські міста можуть лишитися без світла. І я очікую, що це може означати велику хвилю біженців”, – заявив Сікорський в етері CNN 12 квітня, після чергової масованої атаки РФ, що призвела до руйнування Трипільської ТЕС.

Міністр засудив атаки на цивільну інфраструктуру як воєнний злочин і наголосив, що Україна вже давно просить про розблокування американської допомоги.

“Зараз ми можемо бачити, до чого призводить її відсутність. Українські ТЕС руйнують одна за іншою”, – підкреслив Сікорський.

Також читайте: Масована атака росії по Україні: під удар потрапили два газових сховища

Він нагадав про візит президента США Джо Байдена до Києва перед річницею повномасштабного вторгнення, де Байден запевнив у підтримці України.

“Водночас законопроєкт про додаткове фінансування допомоги Україні чекає рішення Конгресу фактично від серпня 2023 року”, – зазначив Сікорський.

Він підсумував: “Якщо цього не буде, Росія буде завдавати нових руйнувань, а довіра до США буде під питанням”. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦