Спеку фахівці обіцяють, але без рекордів

Раніше синоптики прогнозували, що літо 2024 року може стати найспекотнішим в історії України, однак зараз вони дають обережніші прогнози. Очікується, що літо буде спекотним, але не рекордним.

За словами кандидатки географічних наук, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віри Балабух, на погоду влітку впливатимуть два ключових фактори:

Стан океанів: Зараз спостерігається охолодження екваторіальних вод Тихого океану після фази “Ель-Ніньйо”, що може призвести до деякого зниження температури повітря в Україні.

Сонячна активність: 25-й цикл сонячної активності, який зараз досягає піка, може спричинити підвищення температури повітря.

Також читайте: Коли в Україні буде літня температура

В цілому, синоптики прогнозують, що у квітні середня температура повітря буде на 2-4 градуси вище норми, з можливістю ще більшого потепління протягом тижня. У травні 

температура повітря буде вищою за норму, але не такою аномально високою, як у квітні.

Загалом, очікується спекотне літо, але не рекордне за спекою. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦