Однак пошук шляхів розв’язання цієї проблеми триває

Міністерство оборони США визнало, що не має можливості змусити SpaceX припинити обслуговування терміналів Starlink, які використовуються російськими окупантами на фронті в Україні.

Про це заявив помічник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Пламб, повідомляє Defense One.

“Я не думаю, що Міністерство оборони в змозі змусити їх робити такі речі”, – сказав Пламб, коментуючи питання про можливість створення “білого списку” для терміналів українських військ.

За його словами, він знає про занепокоєння України з приводу використання Starlink росіянами, і веде роботу над розв’язанням цієї проблеми як з українською стороною, так і з SpaceX.

Також читайте: Коли в США схвалять пакет допомоги для України

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що російські військові використовують термінали Starlink, які потрапляють до них через “тіньовий ланцюжок постачань”. Це ставить під загрозу перевагу, яку колись мала українська армія завдяки цій системі супутникового зв’язку.

В Конгресі США також стурбовані цією проблемою. У березні група демократів з Палати представників ініціювала парламентське розслідування щодо SpaceX, аби з’ясувати, чи вживає компанія Ілона Маска достатніх заходів, щоб запобігти потраплянню Starlink до рук росіян.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦