Спікер Палати представників сказав, що це “є складною справою в дуже непростий час”

 У Сполучених Штатах триває дискусія щодо затвердження пакета військової допомоги для України серед конгресменів. Про це повідомив Майк Джонсон, спікер Палати представників, на пресконференції після перерви у роботі Палати, передає “Голос Америки”.

“Члени Палати продовжують активно обговорювати наші варіанти подальших дій щодо пакета фінансування. Це дуже складне питання, особливо в такий складний час. Час настає, і всі відчувають його терміновість. Проте нам потрібно досягти консенсусу, і ми працюємо над цим”, – заявив Джонсон.

Також читайте: The Guardian: Кемерон не зміг переконати Трампа щодо допомоги Україні

Раніше стало відомо, що голосування в Палаті щодо допомоги Україні відбудеться не раніше середини квітня, а можливо, й пізніше. Спікер Майк Джонсон продовжує шукати шляхи пом’якшення опозиції з боку республіканців.

Нагадаємо, що військова допомога США для України вичерпалася ще наприкінці 2023 року. Президент Джо Байден подав до Конгресу запит на виділення 106 мільярдів доларів, більша частина з яких передбачена для України, зокрема для закупівлі зброї у США. Однак, запит не було схвалено через політичні суперечки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦