Міністр оборони США Ллойд Остін незадоволений атаками України на російські нафтопереробні заводи, попереджуючи про можливі наслідки для світових енергетичних ринків.

Він закликав Україну зосередитися на військових цілях, а не на атаках на енергетичну інфраструктуру Росії. Про це пише Bloomberg.

Читайте також: Пентагон не може змусити SpaceX припинити обслуговувати Starlink росіян на фронті

Журналісти зауважують, що Україна все частіше атакує глибоко на території РФ, включно з нафтопереробними заводами, задля зменшення постачання пального російським військовим і позбавити РФ доходів від експорту, які використовуються для фінансування війни.

Глава Пентагону

Критика Ллойда Остіна викликала реакцію сенатора Тома Коттона, який звинуватив американську адміністрацію в перешкоджанні діяльності України з політичних міркувань.

Варто відзначити, що президент Джо Байден присвятив більшу частину свого президентства боротьбі з інфляцією, зокрема з цінами на бензин для американських споживачів, що є одним із пріоритетів уряду США.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦