Американські дрони не виправдали очікувань України та Пентагону у війні проти росії.

The Wall Street Journal пише, що компанія Skydio зі США висловила стурбованість щодо своїх БПЛА, які не проявили себе так, як потрібно, під час війни України з РФ.

Читайте також: У США пояснили, коли Україна вступить в НАТО

Компанія Skydio сподівалася, що їхні безпілотники допоможуть українцям на полі бою, покажуть свою ефективність, через що зростуть продажі та зросте увага до виробу. Але їхні дрони не виправдали очікувань, адже збивалися з курсу та легко піддавалися впливу російським РЕБ.

Відтак, компанія вирішила повернутися на стадію розробки, враховуючи попередні помилки.

На думку журналістів, це погана новина для Міноборони США, який потребує тисяч малих надійних безпілотників.

Американські безпілотники

Керівники компаній, які виробляють безпілотники, українські військові та колишні американські військові чиновники висловили критику стосовно американських дронів, характеризуючи їх як дорогі, несправні та складні у ремонті.

Джерела з українського уряду вказують на те, що американські безпілотники мають проблеми з відповідністю до російських технологій глушіння та відключення GPS. За їх словами, деякі з них не можуть виконувати місії або повертатися, а також неспроможні літати на запроєктовані відстані чи нести значне навантаження.

За даними Wall Street Journal, українські військові отримали безліч безпілотників та запчастин до них з Китаю. Вони використовують китайські безпілотники від компанії SZ DJI Technology, а також власні розробки.

В той самий час, компанія DJI заявила, що намагається обмежити використання своїх безпілотників у воєнних конфліктах, висловлюючи жаль і засуджуючи їхнє використання для завдання шкоди.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦