Канцлер Німеччини  відмовляється постачати Україні крилаті ракети  через ядерні погрози з боку Росії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовляється постачати Україні крилаті ракети Taurus через ядерні погрози з боку Росії. 

Обговорення щодо постачання ракет триває, проте це питання не таке просте. Про це Зеленський розповів у інтерв’ю Bild.

За словами президента, Шольц стверджує, що Німеччина не є ядерною державою, тому не може залишити свою країну без такої системи озброєнь. 

Водночас Зеленський наголосив на необхідності збройного захисту України, підкресливши, що “не розуміє, чому ми не отримуємо цю зброю”. Президент також застеріг від віри у замороження війни, наголошуючи, що це може лише дати Путіну час на підготовку до нового нападу.

Також читайте: У США пояснили, коли Україна вступить в НАТО

“Канцлер Олаф Шольц поки що виправдовував свою відмову у Taurus інакше: а саме тим, що він не хоче перетворювати Німеччину на партію війни, адже Україна може використовувати ракети Taurus для ураження цілей на території Росії”, – зазначив Зеленський.

Президент України закликав до рішучого ставлення до ситуації та відмовився вірити у “замороження війни”, наголошуючи, що це лише дозволить Росії підготуватися до подальшого конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦