Президент України вважає, що Путін мріє захопити колишню столицю України

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна готова зірвати плани Росії щодо захоплення Харкова, мільйонного міста на сході країни.

У інтерв’ю німецькому виданню Bild він висловив впевненість у можливості України протистояти будь-яким наступним атакам російських військ на цю стратегічно важливу територію.

Зеленський підкреслив, що Харків є великим символом для Росії, і її президент Володимир Путін намагається використати його заради своїх стратегічних цілей.

Також читайте: Мер розповів, чи буде евакуація Харкова

Президент України також наголосив на необхідності підготовки та міжнародної підтримки перед очікуваним наступом російських сил, який, за його словами, може відбутися наприкінці весни або на початку літа. 

Нагадаємо, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України, лейтенант Андрій Коваленко підтвердив ці прогнози, вказавши на підготовку російських військ до наступу на період травень-червень. Наразі українські військові заявляють про складну, але контрольовану ситуацію на фронті, закликаючи до готовності та спільних заходів для захисту країни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦