Очільник МЗС Великої Британії не зміг також провести зустріч з зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном

Відповідно до інформації, опублікованої в британському виданні The Guardian, спроба голови МЗС Великої Британії Девіда Кемерона переконати президента США Дональда Трампа стосовно надання допомоги Україні не мала успіху.

Повідомлення цього роду з’явилося після того, як Кемерону було відмовлено у зустрічі зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном, від якого залежить голосування за законопроєкт про допомогу Україні у розмірі 60 млрд доларів.

Під час зустрічі з Трампом Кемерон наголосив на важливості надання допомоги Україні, щоб запобігти “винагороді” за дії російського лідера Путіна в Україні.

Кемерон також висловив сподівання, що під час майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні будуть розроблені плани щодо оборони кожної країни-члена.

Також читайте: У США пояснили, коли Україна вступить в НАТО

Щодо результатів зустрічі, Кемерон та держсекретар США Ентоні Блінкен знову закликали надати допомогу Україні. Кемерон зауважив, що, не дивлячись на свої відмінні взаємини, пріоритетом є захист України від російської агресії.

Згідно з The Guardian, зусилля Кемерона стикнулися з опозицією всередині Республіканської партії США, де радикальна частина погрожувала відставкою Джонсона у разі голосування за пакет допомоги Україні.

Передвиборчий штаб Трампа підтвердив, що під час вечері обговорювалися різні питання, включаючи майбутні вибори в США та Великобританії, політичні аспекти Brexit, обов’язки НАТО щодо оборони, а також ситуація в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦