Структура дозволятиме координувати сухопутні операції в регіоні.

НАТО планує збудувати нову штаб-квартиру сухопутних сил у місті Міккелі на півдні Фінляндії, недалеко від кордону з Росією.

Про це повідомив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, який висловив надію, що цей крок сприятиме розширенню діяльності командування Об’єднаних сил НАТО.

Створення нового центру передбачає координацію сухопутних операцій у регіоні, зазначив міністр Грам. Він також відзначив важливість, щоб північні країни, включаючи Фінляндію, були частиною цієї нової командної структури.

Також читайте: У США пояснили, коли Україна вступить в НАТО

Згідно з інформацією, новий командний центр буде підпорядковуватися командуванню об’єднаних сил у Норфолку, США, і для його роботи буде відправлено принаймні 375 офіцерів з країн-членів НАТО. У мирний час ця структура буде відповідальною за координацію сухопутних операцій у регіоні.

Варто зазначити, що Росія продовжує висловлювати загрози в адресу Фінляндії, називаючи її “втраченою своєю незалежністю” після вступу до НАТО. Аналізується, що це може бути частиною стратегії Кремля щодо обмеження впливу Альянсу та створення підґрунтя для подальшої конфронтації з країнами Заходу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦