Інцидент зафіксовано Військово-морськими силами ЗСУ

За інформацією від Збройних Сил України (ЗСУ), армія Російської Федерації вже вдруге за пів року використала підводний човен для запуску ракет у напрямку України. Про це повідомив речник Військово-морських Сил (ВМС) ЗСУ, Дмитро Плетенчук під час етеру на “Радіо Свобода”.

За його словами, російські збройні сили постійно шукають нові способи застосування ракетної техніки в морі. Він зауважив, що ця діяльність відбувається в умовах зростаючої тривоги щодо безпеки їхніх суден.

“Останнім часом ми спостерігаємо постійну активність їхніх військових судів в Чорному морі. Є верифіковані факти запуску ракет з підводних човнів. Зокрема, вчора (8 квітня), за нашими даними, стався ще один такий випадок. Це вже другий випадок за останні пів року. Їм доводиться шукати нові способи маневрування своїми потужностями, враховуючи різні виклики та загрози в Чорному морі”, – розповів представник ВМС.

Раніше: Ракетний корабель РФ “Серпухов” вийшов зі строю: що сталося

Плетенчук додав, що в складі Чорноморського флоту Росії є три підводних ракетоносці. Однак це не означає, що всі вони одразу виходять у морську акваторію. Він також зазначив, що надводні ракетоносці Росії залишаються в базах, зокрема в Новоросійську.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦