Станом на кінець лютого 2024 року Євростат оприлюднив дані про країни Європейського Союзу, звідки масово виїжджають українські біженці.

Найбільше українських біженців досі проживає в Німеччині, Польщі та Чехії, де їх кількість сягає величезних чисел: 1 286 580 осіб, 957 200 та 385 075 відповідно.

Загалом у країнах ЄС проживає загалом 4,2 млн українців, які отримали тимчасовий захист. Проте згідно зі звітом Євростату, ця кількість постійно зменшується. На противагу цим країнам, де спостерігалося зростання українських мігрантів, у лютому відбулося зменшення їх кількості в Австрії, Франції, Естонії, Нідерландах і Мальті.

Читайте також: Названо імена найщасливіших жінок

Чехія, Литва та Польща мають найбільшу кількість осіб, які отримали тимчасовий захист, на тисячу місцевих мешканців. У цих країнах цей показник перевищує середній рівень ЄС у 9,4 на тисячу осіб.

Важливо зазначити, що понад 98% тих, хто отримав захист, є громадянами України, при цьому дорослі жінки становлять найбільшу частину бенефіціарів, а діти – майже третину.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦