Синоптики прогнозують, що буде сухо та спекотно

В Україні очікується спекотний тиждень без опадів, але з підвищеною пожежонебезпекою

Синоптики прогнозують не по-весняному теплу погоду в Україні протягом цього тижня. Завдяки південно-західним повітряним потокам, температура в деяких регіонах може сягати літніх показників.

“Вночі очікується +6-12°, а вдень +22-26°. Це приємні та комфортні показники, які збережуться практично по всій території країни”, – розповіла синоптикиня Наталія Птуха.

Невелике зниження температури очікується 10-11 квітня, коли південно-західні потоки дещо перебудуються. Проте, воно буде не надто різким і відчутним.

“В четвер і п’ятницю (11-12 квітня) у західних та північних областях температура буде вже не +20-26°, а +17-22° в денні години. Загалом, комфортна весняна погода з досить високими показниками збережеться”, – пояснює Птуха.

Також читайте: Астролог назвав конкретний місяць закінчення війни в Україні

Впродовж тижня в Україні практично не буде опадів, адже погоду визначатиме поле підвищеного тиску.

Однак, вже наступними вихідними очікуються опади, пов’язані з атмосферними фронтами з північного заходу. Найімовірніше, дощі йтимуть у суботу, 13 квітня, у другій половині дня, а також у неділю.

Суха погода без опадів несе за собою підвищену пожежонебезпеку. “Метеоумови будуть сприятливі для поширення вогню у разі займання. Це стосується багатьох областей, тож на природі краще не розпалювати багаття. І наприкінці цього бездощового тижня ризик поширення вогню лише посилиться”, – зауважила Птуха.

У Києві та області протягом тижня також буде сухо, тепло і без опадів. Вночі температура сягатиме +10°, а вдень – до +25°. 11 квітня очікується невеликий південно-західний вітер, який 12-13 квітня перейде у північно-західний. Це призведе до певного зниження температури – до +19-21° вдень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦