Ситуація на Запорізькій АЕС залишається напруженою

Військовий експерт Денис Попович в інтерв’ю “Радіо Свобода” висловив думку, що вибух дрона на окупованій Запорізькій АЕС може бути провокацією з боку Росії.

“Після вибуху всі російські ресурси, офіційні і неофіційні, одразу заходилися звинувачувати Україну у випуску дронів, стверджуючи, що Україна створює ядерний терор і шантаж, ставлячи під загрозу такі ядерні об’єкти, як ЗАЕС”, – зазначив Попович.

Експерт переконаний, що ключовим фактором у розв’язанні цієї проблеми є виведення російських військ з території станції.

Також читайте: Ракетний удар РФ по енергетиці: цілі ворога та наслідки для України

“Корінь проблеми лежить у самій Росії. Як тільки вона виведе свої війська з ЗАЕС і покине її, всі проблеми негайно зникнуть. Але росіяни роблять галас, щоб звинуватити Україну в ядерному тероризмі. Тому цілком ймовірно, що це була провокація, організована Росією, щоб здійняти подібний шум”, – підкреслив він.

Попович не уточнив, на чому ґрунтуються його твердження про ймовірну провокацію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦