У лавах російської армії панують вбивства та жорстоке поводження 

Згідно з повідомленнями Інституту вивчення війни (ISW), окупанти в лавах російської армії стикаються з жахливими умовами, де поширене пияцтво, здирництво та катування, що нерідко призводить до вбивств.

ISW звертає увагу на публікацію російського “незалежного” видання “Берег”, де описується жахливий випадок катування та вбивства солдата своїми ж товаришами по службі.

Інцидент стався в 164-й мотострілецькій бригаді (25-та загальновійськова армія, Центральний військовий округ), що дислокується поблизу окупованого села Гречишкине Луганської області.

“Шестеро російських солдатів протягом 14 годин катували іншого солдата, перш ніж убити його, ймовірно, щоб залагодити особисту вендету командира”, – йдеться у звіті ISW.

Також читайте: Путін готує росіян до затяжної війни проти України – ISW

Російські ЗМІ уточнюють, що згадані шість окупантів входять до “банди здирників”, де поширене пияцтво, а також регулярні побої, катування та вимагання грошей у п’яних товаришів по службі.

Це свідчить про жахливий стан морального духу та дисципліни в російській армії, а також про зневажливе ставлення до життя солдатів з боку їхнього командування.

ISW зазначає, що подібні випадки жорстокого поводження та вбивств можуть мати значний вплив на боєздатність російських військ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦