ЗСУ застосовують різні прийоми та вводять різні іноваційні технології, щоб дати відсіч ворогу.

Українські військові покладаються не тільки на постачання західного озброєння, але й на власні креативні ідеї та винаходи для фронту. Про це йдеться у матеріалі Business Insider.

Читайте також: Окупанти прокладають маршрути “Шахедів” через житлові квартали

1. “Жахомобіль”. Українці встановили на пікапи імпровізовані реактивні системи залпового вогню. Бійці прозвали цю машину “жахомобіль”.

Також вони встановлюють іншу зброю на вантажівки та навіть “запорожці”. До прикладу, на цивільні вантажні авто встановили старі зенітні гармати КС-19.

2. Ракети “Нептун”. У квітні 2022 року Україна проявила ефективність власних ракет “Нептун”, завдяки яким вдалося потопити російський крейсер “Москва”, який вважався флагманом Чорноморського флоту РФ.

Ракети "Нептун"

3. Морський дрон Sea Baby. Україні вдалося вивести з ладу третину російських військових кораблів. Зокрема наші військові застосовували дрон “Морський малюк”. Один з таких Sea Baby пошкодив десантний корабель РФ “Оленегорский горняк” та ще два інших.

Морський дрон Sea Baby

4. Імпровізовані одноразові ударні дрони. Такі безпілотники виготовляли з недорогих FPV-дронів, які могли нести вибухові речовини. Вони все одно могли завдати ударів по окупантах.

5. Трофейна російська техніка. Українські військові захопили в російських окупантів чимало різної військової техніки, зокрема бойові танки, гармати, гаубиці тощо. Значну частину техніку ЗСУ відремонтували.

Трофейний танк

6. Танкові клітки. Українські військові побудували імпровізовані “клітки” на танки для захисту бронетехніки від ударів БПЛА. Хоча така імпровізована бронь не захистить цілком, але “клітки” призначені для російських “Ланцетів”.

7. Українці встановлюють на літаки безпрецедентне озброєння для реактивних літаків, вироблених в СРСР. Це свідчить про тактичну та технічну підкованість наших бійців.

8. FrankenSAM – імпровізована система ППО, яка створена для зміцнення можливостей України захищати інфраструктуру та цивільних. Тобто українці знайшли спосіб запускати ракети “повітря-повітря” із землі, тепер їх використовують як “повітря-земля”.

9. Приманки. Україні застосовують фальшиву зброю, зокрема бутафорські танки, різні РСЗВ. Головна мета – ввести в оману росіян на полі бою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦