У росії активізувалися процеси розпаду країни на незалежні національні держави.

Політичні та соціальні турбуленції в РФ почали набирати обертів, коли Рамзан Кадиров, який раніше вступив у конфронтуючий момент із ПВК “Вагнера”, запланував залучити 300 бійців цієї групи під своє крило. Тим часом глава Татарстану, Рустам Мінніханов, виразив сумніви у можливості Кремля захистити регіон. Ці події свідчать про процес розпаду РФ на незалежні національні держави, що розпочався ще у 2022 році.

Олег Дунда, народний депутат від партії “Слуга Народу”, висловив свою думку на “24 Каналі”, зазначивши, що Кадиров усвідомив, що між регіонами неминуче розпочнеться конфлікт, і вирішив збільшити свій вплив, залучаючи до своїх загонів більше вояків.

Читайте також: Путін готує росіян до затяжної війни проти України – ISW

За його словами, Кадиров усвідомив, що йому потрібно зберегти владу і майбутню незалежну Ічкерію. Проте всередині є опоненти, які готові скинути його з престолу.

Депутат нагадав про недавній інцидент, коли безпілотники атакували завод у Татарстані, після чого президент Мінніханов визнав, що республіку ніхто не захистить.

“Існує ймовірність, що Татарстан розглядає можливість окремого існування від Москви. Якщо Кремль не захищає, то немає сенсу підтримувати зв’язки”, – додав Дунда.

Також Дунда вважає, що процес розпаду РФ набирає обертів, зокрема, за останні два роки, коли місцеві еліти створювали свої військові формування. Після спроби перевороту, Москва намагалася включити всі ПВК до лав міністерства оборони, але це не зупинило процес.

Як вважає “слуга народу”, Мінніханов та Кадиров розуміють ці виклики і зараз порушують питання створення ПВК у регіонах, з яких виростуть майбутні незалежні національні держави.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦