В Альянсі закликали партнерів терміново мобілізуватися для підтримки України  

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції 4 квітня висловив свої спостереження та прогнози стосовно можливих сценаріїв розвитку ситуації в Україні перед обличчям російського наступу.

Столтенберг підкреслив, що наразі спостерігається натиск російських військ на фронті, а також готовність Росії пожертвувати людьми та військовим спорядженням. У зв’язку з цим він наголосив на терміновій необхідності мобілізації підтримки України.

Читайте також: У Держдепі прокоментували українські удари по російських НПЗ

За словами генсека НАТО, існують два можливих сценарії розвитку подій. Перший передбачає надання союзниками по НАТО допомоги Україні, що дозволить українській армії повернути більше територій. Однак, за другим сценарієм, Україна може втратити ще більше територій, а ситуація в країні стане ще небезпечнішою.

Столтенберг підкреслив, що для досягнення довгострокового миру в Україні необхідно забезпечити потужні збройні сили країни. Він закликав діяти енергійно та надавати Україні ще більшу підтримку в цей непростий час.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦